Huetingstraat 17, 2223 BM Katwijk 071-4029106 directie@willemvanveen.nl

Gezonde school


De Willem van Veenschool neemt voor de tweede keer op rij deel aan het EU-schoolfruitprogramma. Twintig weken lang ontvangt de school voor drie dagen per week fruit als gezond tussendoortje. Dit proeven aan fruit als tussendoortje is prima bevallen. Veel ouders kozen al voor gezond en hebben de school hierin gesteund door bijvoorbeeld even wat langer op school te blijven om het fruit hapklaar aan te kunnen bieden. Na afloop van deze eerste deelname is in overleg met de MR besloten om deze goede gewoonte er in te houden. De volgende afspraken zijn gemaakt:
  • ouders geven hun kind op maandag, woensdag en vrijdag fruit/snackgroente mee als tussendoortje
  • op de overige dagen mogen de kinderen een ander (verantwoord) tussendoortje kiezen.        Fruit mag natuurlijk ook. 
Als er iets te vieren valt mag er gewoon wat lekkers worden gekozen. Wij gaan er van uit dat u daar niet onwijs in kiest.

Naast aandacht voor gezonde tussendoortjes hebben we ook de stap gemaakt om kinderen vooral water te laten drinken. JOGG Katwijk heeft naar aanleiding van onze keuze voor gezond aan alle leerlingen een gratis 'Drink water'-bidon uitgereikt. 
  • kinderen gebruiken hun 'Drink water'-bidon om die te vullen met water. Op school kan de bidon opnieuw gevuld. Zeker met warme dagen is er zo altijd gelegenheid om water te drinken. Pakjes met zoete dranken zien we liever niet op school.