Groen schoolplein

De Willem van Veenschool was de eerste school in Katwijk met een Groen schoolplein. Dit betekent dat kinderen bij ons op school de gelegenheid krijgen om zich tussen het groen te begeven. Voor de jongste kleuters is er een moestuin, er zijn paadjes door de hoge struiken, een (indoor)zandbak, appelboompjes, een buitenklasje met picknicktafel enz. Maar ook de kinderen van de hogere groepen kunnen in een boom klimmen of een paadje door het groen kiezen. Het speelgras aan de voorzijde van het grote plein is voor veel kinderen een fijne speelplek waar je je fantasie los kunt laten rondom een hut van levende wilgen. In de tuin bloeit en geurt van alles en dit zorgt er voor dat vlinders en bijen er gewoon bij horen.

In het voorjaar van 2021 is op de plek van de oude zandbak en kleuterberging een nieuwe kas/werkruimte/berging gebouwd. Dit 'kas-lokaal' wordt ingezet voor het kweken van plantjes voor het kleutertuinieren, als werkplaats voor het maken van themawerkstukken en het opbergen van het buitenspeelmateriaal voor het kleuterplein. En het dak is voorzien van zonnepanelen zodat we niet langer alleen maar stroom verbruiken maar ook opvangen.

We zijn trots op ons Groene Schoolplein en proberen het plein ook zo aantrekkelijk mogelijk te (onder)houden. Daarvoor wordt regelmatig een beroep gedaan op ouders die, bijvoorbeeld tijdens de landelijke NLdoet-actie, de handen uit de mouwen steken.

In ons fotoalbum vindt u een impressie van het kleutertuinieren door de jaren heen